Behandelmethoden


www.praktijkmarianrenkum.nl

 

 

 

 

 


Ik maak o.a. gebruik van onderstaande behandelmethoden:


Lichtconsult

Hierbij wordt, samen met het Grote Lichtveld gekeken naar wat werkelijk nodig is voor jouw proces.

Een wezenlijk verschil is dat de aansturing plaats vindt vanuit dit Grote Lichtveld, waarvan een vonk, de Geest, ook in jou zit. Doordat deze Lichtvonk in jou wordt vergroot, wordt automatisch het zelfgenezend vermogen geactiveerd en volgen jouw ziel en lichaam in dat wat nodig is.

Hierbij zijn ook de vier pijlers belangrijk welke gaan over gedrag. Ben jij Genadig, Onvoorwaardelijk liefdevol, Vredig en Geduldig? Voor jezelf én die ander? Door positief gedrag te voeden ben je in staat om die Lichtvonk in je, de Geest, te vergroten. Wil jij weer gaan stralen?

Een Lichtconsult is ook zeer effectief voor meer energie en meer innerlijke rust. Je kunt hiervoor altijd eeen consult aanvragen, ook als je voor dit moment geen behoefte hebt aan diepgaande therapie.


Healing touch

Dit betekent "helende aanraking" en is in 1993 ontwikkeld door hoofdverpleegkundige Janet Mentgen. Healing Touch is wereldwijd erkend in de complementaire zorg. Het brengt het energiesysteem in evenwicht dat in en rondom jou stroomt. Hierdoor wordt jouw zelfgenezend vermogen geactiveerd op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel gebied.


Regressie- en reïncarnatie-therapie

Met deze therapie ga je terug in de tijd om bij de oorsprong uit te komen van dat waar je last van hebt en het daar te helen. De betreffende gebeurtenis kan zich fysiek, emotioneel en/of mentaal vastgezet hebben waardoor klachten zijn ontstaan. Het gaat om het ophalen, herbeleven en overdragen/loslaten van de emotie(s) en gedachten, die bij die betreffende herinnering hoort.

In tegenstelling tot wat gebruikelijk is wil ik ook wel eens naar het daderschap kijken in plaats van alleen maar naar de slachtofferkant. Echt, behalve slachtoffer, zijn wij allemaal, niemand uitgezonderd, ook (ooit) dader geweest.


Eén op één systeemopstelling

Hierbij wordt gebruik gemaakt van de energie om je heen, ook wel 'Het Wetende Veld' genoemd, waardoor je tot essentiële inzichten kunt komen op allerlei gebied: familie, relaties, werk, emoties, gedrag, pijn, steeds terugkerende patronen, lichaam, ziel, enz. Het komt er op neer dat verborgen dynamieken zichtbaar worden waardoor op een effectieve manier heling plaats vindt.

 

Lichaamsgerichte traumaverwerking

Hierbij wordt jouw lichaam in staat gesteld geblokkeerde energie los te laten. Er wordt gebruik gemaakt van het celgeheugen van de cellen afzonderlijk en van jouw lichaam zelf. Eigenlijk is jouw lichaam de ingang naar de trauma's welke ooit door jouw ziel zijn opgelopen.

 

Emm-Tech

Door op een reeks van spier-activeringspunten te drukken of deze punten op een andere manier te activeren, wordt het spiergeheugen geactiveerd. Dit stimuleert jouw hersenen tot het creëren van een nieuw intern evenwicht waardoor er weer een gezonde balans ontstaat. Het resultaat is soms spectaculair, zelfs bij een eerste behandeling.


Quantum Touch

Voor het aanspreken van je lichaamsintelligentie. Spieren, pezen en botten herschikken zich zodat een eventuele scheefstand opgeheven wordt.


Voeding- en leefstijladvies

Voor optimale functionaliteit is soms verandering van eetgewoonten, leefstijl en gedrag wenselijk. Tijdens mijn behandelingen maak ik je daarvan bewust en zal ik je praktische tips geven ter ondersteuning van je proces.