Vergoedingen en visie zorgveld


www.praktijkmarianrenkum.nl

 

 

 
Met ingang van 01-05-2019 heb ik mij, na bijna 10 jaar aangesloten te zijn geweest, uit laten schrijven bij de Beroepsvereniging waardoor mijn behandelingen niet meer worden vergoed in de aanvullende zorgverzekering.


Ik hanteer echter een net tarief welke in verhouding is met de lagere kosten na bovengenoemde beslissing.


Wil je meer weten over mijn beweegredenen, lees dan onderstaand verhaal.......
Ik bemerkte steeds meer dat behandelingen aangestuurd vanuit Het Grote Lichtveld, de Geest, het meeste reultaat opleverde. 

Binnen het (reguliere, en vaak ook complementaire) medische zorgveld, waar wij allemaal mee te maken hebben, is er geen plaats voor de Geest. Hier gaat het om exacte kennis en evidence based handelen zodat in het algemeen de aandacht gaat naar het lichaam en soms naar de ziel.

In veel gevallen is dat prima, is het vaak ook de enige mogelijkheid als er snel moet worden ingegrepen. Ook is er zonder meer op heel veel gebieden veel kennis verworven. Echter, waarom is er zo weinig aandacht voor een werkelijk holistische aanpak?

Een waarbij iedere laag, dus lichaam, ziel én Geest, wordt meegenomen in het genezingsproces?

Een aanpak waarbij de focus ligt op gezondheid en niet op ziekte?

Mijn mening is dat wij, als medisch zorgveld, bij de gebruikelijke aanpak, vooral als het op chronische ziekten en leefstijl aankomt, ernstig tekort schieten. 


Voor mij bleek het onwerkbaar me te kunnen houden aan de eisen en protocollen welke gesteld worden door de Beroepsvereniging, eisen welke vaak mede worden bepaald door de Zorgverzekeraars. Ik kon me hier niet meer mee verbinden.


Mijn manier van holistisch behandelen, en ook bijscholen, is op dit moment (nog?) niet volgens de rationele zienswijze van het Nederlandse zorgveld. Hier lijkt echter, tot mijn grote blijdschap, wel een verandering in gaande te zijn. Voor dit moment heeft de beslissing om niet meer aangesloten te blijven mij veel rust gebracht. Ik kan nu werkelijk mijn hart en mijn innerlijk weten volgen. In alles, wat alleen maar ten goede kan komen aan jou, mijn cliënt. 


Door deze visie onderscheid ik me van de grote massa. 


Durf jij je ook te onderscheiden door jouw stuur (weer) zelf in handen te nemen? Durf jij te gaan voor een zo optimaal mogelijke gezondheid op alle lagen?


In dat geval ben je bij mij aan het goede adres.

Ik ondersteun je en loop een tijdje met je mee maar jij bent degene die de richting bepaald.