Wie is Marian

 

Marian van Brakel is mijn naam, ik ben geboren in 1960 en woon in Renkum. Ik voel me nog steeds bevoorrecht op een van Nederlands mooiste plekjes te mogen wonen, vlak bij het Renkums Beekdal. Ik bewoon daar een heerlijk huis met mijn katten Streep en Sihra. 

 

Sinds mijn eerste Reiki cursus begin 2002, ben ik me daarnaast steeds meer gaan interesseren in 'de mens' in zijn geheel. Omdat mijn hart hier meer en meer naar uit ging ben ik op mijn 50e mijn praktijk gestart als therapeut.

 

Naast de benodigde opleidingen op het gebied van Helende Energie ben ik in het bezit van het HBO diploma Medische Basiskennis, zodat ik eventueel een volwaardig gespreks-partner ben voor huisarts, specialist en/of fysiotherapeut.

Sinds 2012 ben ik tevens in het bezit van het HBO diploma Voedings-deskundige, waardoor ik meer inzicht heb gekregen in wat voeding doet voor onze gezondheid en wat tekorten kunnen veroorzaken.

 

Mijn ontwikkeling op de diverse gebieden wat betreft gezondheid en kwaliteit van leven gaat nog steeds door waardoor eind 2015 de vierjarige HBO opleiding tot Polyenergetisch therapeut is afgerond. Sindsdien werk ik energetisch óp het lichaam, én psychosociaal.

Bij dit laatste opleidingsinstituut, die inmiddels een andere vorm heeft gekregen, verzorg ik af en toe een lesdag op het gebied van emotioneel lichaamswerk. Mijn specialisme, 'het activeren van het zelfgenezend vermogen', staat daarbij centraal.


Om aan de nieuwste (Plato) eisen van de zorgverzekaars tegemoet te komen heb ik in de jaren 2016/2017 opnieuw de Medische - én de Psychosociale Basiskennis op HBO niveau gevolgd en afgerond. Omdat ik én op het lichaam, én psychosociaal werk, heb ik beide vormen nodig om voor vergoedingen in aanmerking te blijven komen.


Als therapeut word ik er heel blij van, als wij ons gezamenlijk doel bereiken.

 

 

 


www.praktijkmarianrenkum.nl