Tarief


www.praktijkmarianrenkum.nl

 

 

 Tarief

Mijn tarief voor therapeutische behandelingen bedraagt € 60,00 per uur; vrijgesteld van btw met een minimum van een half uur. Dit is inclusief een terugkoppeling per mail van de speerpunten en de gegeven adviezen.

Meestal volgt na een bepaalde tijd een telefonische terugkoppeling ter bewaking van wat in gang is gezet. Dan wordt er ook gekeken of een vervolgstap nodig is. Jij bent degene die dit bepaald, het gaat om jouw proces.

Sporadisch zal er sprake zijn van een langdurend consult. De maximale tijd die ik in rekening breng is twee uur zodat je weet waar je, financieel gezien aan toe bent.

 

Let op: Gaat het om coaching of om een algemene hulpvraag door een bedrijf, dan bedraagt mijn tarief € 60,00 per uur excl. 21% btw omdat dit niet vrijgesteld is van btw.

 

Als het voor jou beter voelt om mij eerst persoonlijk te ontmoeten, dan is dat mogelijk. Mijn uitgangspunt is dat jij je veilig en op je gemak moet voelen.

 

Vergoedingen en visie

Met ingang van 01-05-2019 heb ik mij, na bijna 10 jaar aangesloten te zijn geweest, uit laten schrijven bij de Beroepsvereniging. Gevolg is dat mijn behandelingen niet meer worden vergoed in de aanvullende zorgverzekering.


De reden is dat ik steeds meer bemerkte dat inzake het activeren van het zelfgenezend vermogen de aansturing vanuit Het Grote Lichtveld, de Geest, het meeste reultaat oplevert; ook voor de ziel en het lichaaam. Binnen het (reguliere, en vaak ook complementaire) medische zorgveld, waar wij allemaal mee te maken hebben, is er geen plaats voor de Geest. Hier gaat het om exacte kennis en evidence based handelen zodat in het algemeen de aandacht gaat naar het lichaam en soms naar de ziel. In veel gevallen is dat prima, is het vaak ook de enige mogelijkheid als er snel moet worden ingegrepen. Ook is er zonder meer op heel veel gebieden veel kennis verworven. Echter, waarom is er zo weinig aandacht voor een werkelijk holistische aanpak? Een waarbij de Lichtvonk, de Geest, die in iedereen zit en helend werkt, wordt meegenomen in het genezingsproces. Mijn mening is dat wij daardoor, vooral als het op chronische ziekten en leefstijl aankomt, tekort schieten. 


Voor mij bleek het onwerkbaar me te kunnen houden aan de eisen en protocollen van de Beroepsvereniging, eisen welke vaak mede worden bepaald door de Zorgverzekeraars.

Bijscholing in het activeren van het zelfgenezend vermogen op een werkelijk holistische manier telt in het algemeen niet mee in de benodigde bijscholingspunten zodat de balans zoek raakt. De balans tussen werk en privé, maar ook ín mijzelf omdat ik, bij aangesloten blijven, onvoldoende mijn innerlijk weten kan volgen in dat wat werkelijk effect heeft. Mijn manier van holistisch behandelen, waarbij ook de Geest bewust wordt betrokken, is op dit moment (nog?) niet volgens de rationele zienswijze van het Nederlandse zorgveld.

De beslissing om niet meer aangesloten te blijven heeft mij veel rust gebracht. Ik kan nu echt mijn hart en mijn innerlijk weten volgen, in alles, wat alleen maar ten goede kan komen aan jou, mijn cliënt.


Annuleren of verzetten van een consult

Mocht je onverhoopt een keer niet kunnen, neem dan op tijd contact op om de gemaakte afspraak te annuleren of te verzetten.  Is een gemaakte afspraak niet binnen 24 uur voor het consult afgemeld, dan breng ik één uur in rekening.

 

Behandeling aan huis

Als het niet mogelijk is om naar mijn praktijk te komen, dan kom ik naar jou indien ik daartoe in de gelegenheid ben. Buiten de behandeltijd reken ik voor de reistijd een 1/2 uur tarief en een kilometer-vergoeding van € 0,30.