De vijf natuurgerichte principes

 

 

 

 

 

De vijf natuurgerichte principes hangen met elkaar samen en horen elkaar te ondersteunen. Echter; geen enkel principe functioneert goed, indien de werking van het voorgaande principe niet optimaal is.

 

Energie is de basis; zonder energie kunnen de overige principes niet functioneren. Soms is het nodig een bepaald principe tijdelijk wat meer aandacht te geven zodat er weer een goede balans ontstaat. Mijn specialisme is het activeren van het zelfgenezend vermogen waarbij ik gebruik maak van de energie die in en om ons stroomt.

 

Afzonderlijk benoemd gaat het om:

 

  1. Energie

De energiestromen in en om je lichaam heb je nodig om te functioneren. Bij een tekort of een blokkade ontstaan er soms fysieke en emotionele klachten. Mijn energetische ondersteuning richt ik op een goede doorstroming van deze energie, zodat er heling kan plaatsvinden.

 

  1. Prikkeloverdracht

Een goede geleiding van prikkels is noodzakelijk voor een goede communicatie tussen de verschillende functies van je lichaam. Het gaat dan om het herstellen van dit communicatie netwerk.

 

  1. Drainage

Het is onvermijdelijk, dat er in de loop der jaren een bepaalde vorm van 'belasting' ontstaat; op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel gebied. Bij drainage gaat het om het afvoeren van de afvalstoffen op al deze niveaus.

 

  1. Voeding

Om je lichaam goed te laten functioneren, is het van belang, dat je de juiste voedingsstoffen tot je neemt. Niet voor niets is een Chinees gezegde: 'De beste dokter staat in de keuken'.

 

Ook je geest heeft voeding nodig. Je omgeving kan je voeden, maar werkt vaak ook belemmerend. Soms is een andere manier van kijken en bewustwording nodig voor een sneller genezings-proces.

 

  1. De psyche

Emoties en gedragspatronen hebben, naast je fysieke gesteldheid, grote invloed op je gezondheid. Het gaat dan om inzicht hebben in deze belemmerende patronen, om die te doorbreken en los te laten.

 

 

Mijn diverse behandelmethoden ondersteunen deze principes, waarbij de energetische behandelingen de basis vormen.

 

Sociaal

Belangrijk voor je 'mens zijn’, zijn gezonde relaties, een goede balans tussen liefde geven en ontvangen, en van betekenis zijn voor elkaar. Ook dat wordt in het totale plaatje meegenomen.

 

 


www.praktijkmarianrenkum.nl