Behandelmethoden

 

 

 

 

 

De hieronder genoemde behandelmethoden gebruik ik. Daarbij kijkend naar wat op dat moment in jouw proces nodig is, en welke mix van methodes het meest effectief is. De basis van de behandeling is bijna altijd een energetische behandeling, zodat je snel weer in balans bent en er direct een verdieping plaats vindt van de gebruikte behandelmethode.

 

Quantum Touch

Door middel van een ademhalingstechniek wordt je lichaams-intelligentie aangesproken, waardoor spieren, gewrichten en botten zich herschikken en pijn en ontstekingen verminderen of verdwijnen. Ook op emotioneel gebied is dit vaak zeer effectief  en wordt hierdoor vaak een 'innerlijke rust' ervaren. 

 

Shamballa

Net als Reiki werkt dit met universele levensenergie. Ik zet het altijd in, omdat het heling bevordert; op vele vlakken tegelijk. Shamballa werkt op een zeer hoog en zuiver trillingsniveau.

 

Emotion Code

Met deze methode worden, vaak onbewuste, vastzittende emoties op een eenvoudige manier opgespoord en geheeld, waardoor blokkades worden opgeheven.

 

Healing touch

Dit betekent "helende aanraking" en is in 1993 ontwikkeld door hoofdverpleegkundige Janet Mentgen. Healing Touch is wereldwijd erkend in de complementaire zorg en wordt in Nederland erkend door de beroepsvereniging voor Verpleegkundigen & Verzorgenden. Healing Touch brengt het energiesysteem in evenwicht, dat in en rondom je stroomt,  waardoor je zelfgenezend vermogen wordt geactiveerd op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel gebied. Healing Touch kent 40 behandeltechnieken, die zeer effectief zijn voor uiteenlopende klachten.

 

MIR Methode

MIR staat voor Mentale en Intuïtieve Reset. Het is een zelfhelingsmethode bedoeld voor mensen met fysieke en emotionele klachten, die daar graag zelf wat aan willen doen.

Ik schrijf graag een persoonlijke 'MIR op Maat' voor je.

 

Indien het bij je past, geef ik hiervan de algemene negen stappen mee om jouw proces te ondersteunen.

 

EFT

Dit betekent Emotional Freedom Techniques. Het is een simpele methode om positieve veranderingen te bewerkstelligen. De gedachte achter EFT is dat alle negatieve emoties (angsten, fobieën, woede, smart, onrust, depressies, traumatische herinneringen, schuldgevoelens, enz.) ontstaan, doordat je energiesysteem is ontregeld. Door de blokkade op deze emotie 'weg te kloppen', wordt de betreffende emotie geneutraliseerd. Het werkt zacht, snel, goed en blijvend en is na één of twee sessies zelf thuis toe te passen.

 

Regressie- en reïncarnatie-therapie

Met deze therapie ga je terug in de tijd, om bij de werkelijke oorsprong uit te komen van dat, waar je last van hebt; soms zelfs terug naar een vorig leven. De gebeurtenis van toen heeft zich soms fysiek, emotioneel en/of mentaal vastgezet en veroorzaakt daardoor klachten. Het gaat om het ophalen en herbeleven van de emotie die bij de betreffende herinnering hoort. Vervolgens laat je deze emotie achter, waar die ooit is ontstaan, zodat je er in het hier en nu geen, of minder, last van hebt.

 

EMDR

Dit staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing. Het is zeer effectief om nare ervaringen te verwerken. De (traumatische) gebeurtenis wordt in gedachten gehouden, terwijl er een serie oogbewegingen plaats vindt. Op deze manier wordt je natuurlijke verwerkingssysteem gestimuleerd met als gevolg, dat de emotionele lading vermindert. Daardoor verdwijnen de klachten. Uit onderzoek is gebleken, dat vóór de behandeling vooral de rechter hersenhelft actief is, waar de emotionele herinneringen zijn opgeslagen, en dat ná de behandeling ook de linker hersenhelft is geactiveerd. Hierdoor kijk je rationeler naar een situatie, waardoor negatieve emoties naar de achtergrond verdwijnen. EMDR wordt vaak ingezet bij verschillende soorten trauma's. Verder bij: angsten, fobieën, depressies, burn-out, chronische pijn, verslaving, teveel controle willen houden en o.a. als deelbehandeling bij een negatief zelfbeeld.

 

Al geruime tijd pas ik EMDR op een energetische manier toe. Het grote voordeel is, dat je daardoor niet terug hoeft te gaan naar de herinnering. 

 

Eén op één systeemopstelling

Hierbij wordt gebruik gemaakt van de energie om je heen, ook wel 'Het Wetende Veld' genoemd, waardoor je vaak tot essentiële inzichten komt; op allerlei gebied: familie, relaties, werk, emoties, gedrag, pijn, steeds terugkerende patronen, lichaam, enz. Het komt er op neer, dat verborgen dynamieken zichtbaar worden, waardoor op een effectieve manier heling gaat plaatsvinden.

 

Lichaamsgerichte traumaverwerking d.m.v. aanraking en energie

Met deze methode wordt er vanuit gegaan, dat trauma-verschijnselen eerder biologisch / fysiologisch zijn dan psychologisch en daardoor ook op een lichaamsgerichte manier te bestrijden zijn. Het lichaam moet in staat worden gesteld de geblokkeerde energie los te laten, waarbij gebruik wordt gemaakt van je cel- en lichaamsgeheugen. Met deze methode is herbeleving niet van belang. Wat wel van belang is, is aandacht voor de reactie van je lichaam en deze reactie te volgen. Wanneer je toestaat deze gedachten en waarnemingen te erkennen en te  accepteren lossen ze door de lichamelijke reactie uiteindelijk op.

 

Emm-Tech

Door op een reeks van spier-activeringspunten te drukken of deze punten op een andere manier te activeren, wordt het spiergeheugen geactiveerd. Dit stimuleert je hersenen tot het creëren van een nieuw intern evenwicht, waardoor je lichaam weer in balans komt. Het resultaat is soms spectaculair, zelfs bij een eerste behandeling.

 

Voeding- en leefstijladvies

Voor een optimaal functioneren is soms een verandering van eetgewoonten en leefstijl wenselijk. Tijdens mijn behandelingen maak ik je daar bewust van en geef ik je hierover praktische tips om je proces te ondersteunen.       

 

Algemeen

Graag benadruk ik hier, dat mijn natuurgeneeskundige consulten een aanvulling zijn op de reguliere zorg. Indien nodig zal ik altijd doorverwijzen naar een arts.

 


www.praktijkmarianrenkum.nl